Bambuser nu avstängt i Syrien #Syria

Här om dagen skrev Josefin ett inlägg om att det gick att se bombningen i Syrien live – något hon upptäckt genom att följa Syrien Nyheter på Twitter. Rapportering helt utan censur och en direktlänk till Syrien.

Nu skriver Dagens Media att Bambuser är avstängt i Syrien. Det innebär att linan till Syrien stängts ner, noll censur råder inte längre. Samma nyhet går även att läsa i #Ajour. Bambuser skriver på Twitter:

@Bambuser BLOCKED IN – Syrians can no longer access bambuser.com or use app on Syrian 3G. Pls RT

När demokratiska verktyg stängs av. I den arabiska revolutionen har sociala medier blivit ett av de viktigaste verktygen för att förmedla till omvärlden vad som faktiskt sker inne i länderna. Det började med Egypten, varefter jag kunde ställa frågan förra våren: Vad spelade störst roll: Traditionella medier eller sociala medier?

Betydelsen av sociala medier blir allt mer påtaglig inom politiken. Därav tycks det allt viktigare för förtryckande regimer att försöka stänga ner det kommunikationsverktyget som befolkningen har med omvärlden.

*Bambuser: Live video streaming from your mobile phone or webcam.

(Inlägget skrivet på Mediesverige).

Emelie Fågelstedt

Independent communications strategist supporting organizations with their digital business and communications strategy since 2010. Founder of digital agency Fågelstedt Kommunikation and co-founder of Svenska Nomader, Sweden's largest platform for digital nomads. Public speaker on tech, social media, e-commerce and the future of work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>