Mest diskuterat på Facebook 2011: Osama Bin Ladins död och Superbowl

Idag presenterar Facebook en rapport om de mest diskuterade ämnen i statusrader på Facebook under 2011. I topp globalt ligger Osama Bin Ladins död och Superbowl. Läs blogginlägget från Facebook här och ta del av all statistik.

Detta är att jämföras med den rapport som Twitter tog fram tidigare i veckan, som bl.a. publicerades på Mashable, där #Egypt och #Tigerblood (Charlie Sheen) låg i topp. Läs mitt blogginlägg om det här.

I båda fallen ligger en global händelse i topp, samt en nöjesnyhet från USA.

Att händelserna i Egypten väckte större uppmärksamhet på Twitter, och inte ens finns representerad på top-tio-listan på Facebook, beror troligtvis på att Twitter som medium är öppnare och lättare att diskutera över med fler människor; medan Facebook är en intimare kanal för dem man känner. Revolutionen i Egypten väckte uppmärksamhet pga sociala medier, och Osama Bin Ladins död fick uppmärksamhet i sociala medier p.g.a. traditionella mediers rapportering.

Olika ämnen passar bättre i olika kanaler.

Emelie Fågelstedt

Independent communications strategist supporting organizations with their digital business and communications strategy since 2010. Founder of digital agency Fågelstedt Kommunikation and co-founder of Svenska Nomader, Sweden's largest platform for digital nomads. Public speaker on tech, social media, e-commerce and the future of work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>