Har vi tröttnat på deltagarkultur?

Att engagera publiken – det har varit en tumregel för reklamare och marknadsförare de senaste åren. Kampanjer som bjuder in till deltagande:Rolighetsteorin (kan man få folk att agera annorlunda genom att göra det roligare?), Yoobot (hälsokampanj från UK), Eniro Skattjakten (Hitta 1kg guld någonstans i Sverige genom Eniros kartor), Old Spice (skriv en fråga till@OldSpice få svar via YouTube), Tackfilmerna från Radiotjänst (nu senaste ”bli en stjärna”). Kobbs uppmanar oss att koppla ner Kobbs och sluta använda Facebook under en vecka. Misstolka mig rätt, för jag älskar kampanjer av sådan här kaliber av hela mitt hjärta, men blir det för mycket deltagande och engagemang?

Nyhetsmorgon diskuterar kommentarer från Twitter om #nymo, under hockeymatcher lyfts kommentarer från Facebook fram i text och tal, vi ska chatta med ”tv-kändisar” efter Bonde söker fru, ringa in och ställa frågor till en hälsoexpert på Godmorgon Sverige, ladda upp videoklipp på YouTube för att komma med i idol. Hur länge till kommer vi att vara intresserade av att dagligen prata med media? Tänk på all tid som går åt!

På Twitter frågar @Saraohman: Har vi slutat att engagera oss?

Nej, jag tror bara att det handlar om att vi förväntas engagera oss i för mycket.

Så till den stora frågan: När det roliga slutat vara roligt; vad är nästa steg?

Bloggat på Mediesverige.

Emelie Fågelstedt

Independent communications strategist supporting organizations with their digital business and communications strategy since 2010. Founder of digital agency Fågelstedt Kommunikation and co-founder of Svenska Nomader, Sweden's largest platform for digital nomads. Public speaker on tech, social media, e-commerce and the future of work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>