kaffeverket

Karriärråd: “20 Things 20-Year-Olds Don’t Get”

Jag har alltid utgått från att man får skapa sin egen lycka. Det är inte ofta som drömjobb och karriärmöjligheter kommer och knackar på dörren, nej, man måste ut och hitta sin väg själv. Med det drivet i bakhuvudet har jag gått min egen väg de senaste tre åren; som egenföretagare i ett yrke jag älskar och med företag som utmanar och intresserar mig som kunder.

Jag fick ett mail av en mentorsfigur imorse kring viktiga, handfasta karriärråd. Han skrev att det kändes som att han nästan hade skrivit listan själv. Och jag förstår vad han menade när jag själv började läsa igenom råden. Enkla, rättvisa och tydliga.

20 Things 20-Year-Olds Don’t GetJason Nazar, Forbes.com.

Några av råden lyder:
You’re Talented, But Talent is Overrated
Social Media is Not a Career
Pick Up the Phone
Don’t Wait to Be Told What to Do
Both the Size and Quality of Your Network Matter
Read More Books, Fewer Tweets/Texts

Rekommenderad läsning. Den ger en nyttig tankeställare.

Själv skulle jag även vilja lägga till:
Work with something you are passionate about – and know that it’s worth the extra effort to land that job

Emelie Fågelstedt

Independent communications strategist supporting organizations with their digital business and communications strategy since 2010. Founder of digital agency Fågelstedt Kommunikation and co-founder of Svenska Nomader, Sweden's largest platform for digital nomads. Public speaker on tech, social media, e-commerce and the future of work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>