Bloggvärlden 2012 handlar om #Nätkärlek

Gott nytt snällt år! Idag läser jag i Metro att bloggvärlden blir snällare år 2012, det är trendigt. Något som går i linje med blogginlägget jag skrev i början av december: Om #Nätkärlek som konstruktiv kritik och vad relationsbyggande innebär för den objektiva journalistiken. I motsats till debatten om näthat och nätmobbning verkar allt fler människor uppmärksamma den positiva anda som genomsyrar internet: peppa, pusha, uppmuntra. Till gott och ont säger vissa.

Metro skriver om Kissie som tagit bort möjligheten att kommentera anonymt på bloggen, något som innebär att allt färre lämnar negativa kommentarer. Något som ett flertal bloggar, och nyhetsportaler valt att implementera.

Även Ajour skriver i positiv anda, här av Damon Rasti om Årets Första Solskenshistoria. Snällhet som genomsyrar såväl det digitala som världen bortom dataskärmen. Hur länge vi orkar sväva på rosa moln och läsa “snälla” feel-good inlägg återstår att se. Nu går vi mot ljusare tider.

 

Emelie Fågelstedt

Independent communications strategist supporting organizations with their digital business and communications strategy since 2010. Founder of digital agency Fågelstedt Kommunikation and co-founder of Svenska Nomader, Sweden's largest platform for digital nomads. Public speaker on tech, social media, e-commerce and the future of work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>