P1060121

Fiftyby30.tumblr.com

Länge har jag letat efter en anledning att börja använda plattformen Tumblr. Det sociala nätverket är som en blandning mellan en blogg och Twitter. Formatet är som en blogg, men funktionerna är något enklare. Rena teman som gör sajten mycket lämplig för bilder och kortare citat. Samtidigt finns möjlighet till funktioner som “reblog” (att jämföra med retweet på Twitter), så väl som att följa andra Tumblr-bloggar som sedan dyker upp i ens timeline när man loggar in på Tumblr; också der likt Twitter. En sociala form av en blogg, helt enkelt.

Sajten lämpar sig bra för bildbloggar och livsstilsbloggar. Samtidigt är det många som valt att använda Tumblr för att berätta om olika projekt. Och det är precis där jag har hittat min nisch.

Ett av mina största personliga mål är att besöka 50 länder innan det att jag fyller 30. I förra veckan besökte vi Israel som land 35. Det innebär att jag har 4 år och 100 dagar på mig att besöka ytterligare 15 länder. Eftersom jag själv är väldigt mån om att dokumentera mina resor, likväl som jag alltid har älskat att reseblogga, kom jag på idén att använda Tumblr för att rapportera kring länderna jag besöker. Bilder, anekdoter, förväntningar och upplevelser. Dessa samlar jag här: Fiftyby30.tumblr.com.

Varmt välkoma att följa med mig runt världen.

Emelie Fågelstedt

Independent communications strategist supporting organizations with their digital business and communications strategy since 2010. Founder of digital agency Fågelstedt Kommunikation and co-founder of Svenska Nomader, Sweden's largest platform for digital nomads. Public speaker on tech, social media, e-commerce and the future of work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>