Pinterest – inspiration för företag och privatpersoner

Härom veckan konstaterades att Pinterest nu är det tredje populäraste sociala mediet i USA, efter Facebook och Twitter. Och populariteten växer även i Sverige.

Jag föreslår att de företag som funderar på att använda Pinterest spanar in Beyond Retros sida och inspireras. Med Pinterest kan du samla ditt företag i bilder och film på ett och samma ställe. Beyond Retro visar upp kläder i butik, utrymme i press, filmer från fester och vanliga människor som bär deras kläder. Då bilder som delas på Pinterest fungerar som en länksamling blir detta även ett bra sätt att göra reklam för sina kunder som bloggar om kläderna då bilderna blir direktlänkar till deras bloggar. Ett enkelt sätt att stärka relationen till kunden; samt att visa upp vanliga människor som interagerar med företaget.

 

Inspireras av fler företagsexempel på Pinterest på denna länk: http://socialfresh.com/brands-on-pinterest/

För privatpersoner kan det vara en ide att använda Pinterest som en portfolio. Något som Mashable skrev om igår: 5 User-Friendly Tools for Building Your Online Portfolio. Samla dina bilder, eller varför inte hela din digitala identitet på ett enkelt sätt. Sen är allt du behöver lämna över på en arbetsintervju en länk till din profil på Pinterest.

Det går även bra att använda tjänsten för mer vardagliga sysslor. Kanske letar du efter den perfekta klänningen? Eftersom du med Pinterest lägger till funktionen “Pin this” i ditt verktygsfält kan du med enkelhet spara ner t.ex. alla klänningar du hittar på olika sidor på en och samma moodboard. Sen får du en bättre översikt av klänningarna samt att du behåller alla direktlänkar till sidorna så att du snabbt hittar tillbaka om du väljer att köpa någon. Samma sak kan även göras för t.ex. resor, lägenheter, recept, restauranger eller vad du vill.

Själv är jag än så länge en ganska ny användare av tjänsten, och har främst använt den för att samla inspirationsbilder på inredning. Jag ämnar nu använda Pinterest även som samlingsplats för bra infografik och visuella guider om sociala medier. Mig hittar ni här: http://pinterest.com/emeliefagel/

Emelie Fågelstedt

Independent communications strategist supporting organizations with their digital business and communications strategy since 2010. Founder of digital agency Fågelstedt Kommunikation and co-founder of Svenska Nomader, Sweden's largest platform for digital nomads. Public speaker on tech, social media, e-commerce and the future of work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>