Att skriva på flera bloggar på samma gång

Det är något av en balansgång. Att bestämma hur man ska synas på nätet – för om sanningen ska fram har man inte all tid i världen och man kan omöjligtvis göra en helhjärtad satsning överallt. Jag har i dagsläget två aktiva bloggar som jag försöker hålla uppdaterad så fort jag får tid på sidan av jobb och fritid.

Den första är en medieblogg på sajten Mediesverige.se (där jag även arbetar som social media manager). Under adressen mediesverige.se/emeliefagelstedt skriver jag om aktuella medietrender, oftast med fokus på sociala medier, webb och mobilt, samt om min vardag som mediekonsult.

På bloggen Gatumusikanterna.se skriver både jag och Josefin Hagström, till en början med helhjärtat fokus på gatumusik som så småningom mynnade ut i SM för Gatumusikanter. Idag fylls bloggen dagligen även av vardag, funderingar och musik. En livsstilsblogg, men ändå inte eftersom vi har ett tydligt mål att vårt engagemang ska leda till att skapa en bestående mötesplats för gatumusikanter i Sverige. Allt oftare kommer förfrågningar från olika aktörer runt om i landet som vill komma i kontakt med gatumusikanter för olika projekt. Det finns ett fortsatt behov för oss att engagera oss – något som vi hoppas göra genom vår dagliga publik på bloggen.

Utöver blogginlägg på Mediesverige och Gatumusikanterna.se är jag dagligt aktiv på Twitter som @emeliefagel, för att inte nämna flera andra konton som jag sköter åt olika företag.

Om någon nu vill få en helhetsbild av mig på Internet saknar jag egentligen en grund. Alltså en plats där allting finns samlat på en och samma gång. Min tanke under denna höst är att jag i högre utsträckning ska säkerställa att denna domän ska komma att bli den grundplatsen. Dvs tre parallella bloggar. En utmaning i sig!

Emelie Fågelstedt

Independent communications strategist supporting organizations with their digital business and communications strategy since 2010. Founder of digital agency Fågelstedt Kommunikation and co-founder of Svenska Nomader, Sweden's largest platform for digital nomads. Public speaker on tech, social media, e-commerce and the future of work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>