Jag frågar 100 miljoner aktiva användare på Twitter

Nyligen när jag var och träffade ett nytt företag berättade jag att ett av mina viktigaste verktyg är ”att jag kan fråga Twitter”. De skrattade glatt och sa att tanken aldrig ens slagit dem. Att man kan fråga Twitter, istället för att skriva in en fråga på Google och söka bland miljontals artiklar utan att veta om man hittar rätt. På Twitter blir det annorlunda. En kompetensbas med kontakter som delar samma intressen och erfarenheter som du själv. Om jag har en fundering kring hur man t.ex. kan mäta resultat på sociala medier eller om jag undrar hur folk gör på sommaren med sin sociala närvaro så får jag svar direkt. Alternativt om jag undrar var jag kan läsa mer om PR strategier, vilka tidskrifter som skriver med inriktning på mobilt eller vilken bloggare som inriktar sig på ett specifikt ämne. Lika så om jag ber om ett recept, tips på restaurang eller en bra låt. Twitter har blivit ett personligt Google för mig. Det är något jag inte skulle kunna tänka mig att leva utan idag. Särskilt för mig som egenföretagare som inte alltid har en kollega till hands att fråga om hjälp.

I förra veckan kom statistik kring att Twitter nu uppnått 100 miljoner aktiva användare. 55% av dem Twittrar aktivt från mobiltelefonen. Det är 55 miljoner människor som man kan nå oavsett var de befinner sig med frågor och funderingar. Hur kan man begära ett mer effektivt hjälpverktyg än det?

Från Mediesverige.

Emelie Fågelstedt

Independent communications strategist supporting organizations with their digital business and communications strategy since 2010. Founder of digital agency Fågelstedt Kommunikation and co-founder of Svenska Nomader, Sweden's largest platform for digital nomads. Public speaker on tech, social media, e-commerce and the future of work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>