Att söka jobb på kreativa sätt

Om man söker en kreativ tjänst någonstans krävs det att själva sökandet av tjänsten sker på ett kreativt sätt. Det är något som Josefin reflekterade över i ett inlägg här. Två killar som filmar sig själva hoppa ner i iskallt vatten för att få jobb på Forsman Bodenfors.

Andra sätt jag har hört talas om:

  • Lägga sitt CV som en P-Bot i plastficka på byråchefens bil
  • Skicka rebus dagligen till stora byråer som tillslut stavar ut ens namn samt länk till egen hemsida (Jobb utan klipp)
  • Gå runt med sitt CV på t-shirten (artikel om Kelly Kiney i CNN)

Själv hade jag tidigare en galen idé som inkluderade hela klassen från JMK och en heldag på stan. Vi får se om vi genomför aktiviteten till början av hösten eller inte.

Men det är spännande ändå. Hur själva jobbsökandet kan vara så avgörande för om man får jobbet eller inte. Om man inte gör ett bra ”första intryck” tappas kanske ens CV bort i den stora mängden ansökningar som kommer in till populära jobb. Kanske att skriva ett blogginlägg om fenomenet är tillräckligt för att få napp?

Bloggat på Mediesverige.se

 

Emelie Fågelstedt

Independent communications strategist supporting organizations with their digital business and communications strategy since 2010. Founder of digital agency Fågelstedt Kommunikation and co-founder of Svenska Nomader, Sweden's largest platform for digital nomads. Public speaker on tech, social media, e-commerce and the future of work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>