Ta hand om ditt Internet-jag

Jag hittade en Infographic från Mashable på följande ämne: Protecting your online reputation: 4 Things You Need to Know. Det är spännande det här med att den personen man är på Internet påverkar en även offline. Särskilt i situationer när det kommer till jobbsökande / uppdragssökande. Av den anledningen är det viktigt att tänka på att ALLT man skriver i bloggar, forum och sociala medier blir sökbart och att fel information kan leda till att du inte får det där drömjobbet, eller kanske till och med att du får sparken? Själv är jag ganska nojjig och Googlar mig själva nästan dagligen för att säkerställa att den bild som kommer upp av mig i sökmotorer motsvarar den jag är. Det är något som ibland har krävt en del fajter.

Lite statistik:

  • 78% av rekryterare googlar jobbsökande
  • 63% av rekryterare kollar upp jobbsökande på sociala medier
  • 8% av företag har sparkat någon till följd av ett uttalande i sociala medier

Ta en titt på följande Infographic från Mashable för att få lite tips på vägen [Klicka för större bild].

Emelie Fågelstedt

Independent communications strategist supporting organizations with their digital business and communications strategy since 2010. Founder of digital agency Fågelstedt Kommunikation and co-founder of Svenska Nomader, Sweden's largest platform for digital nomads. Public speaker on tech, social media, e-commerce and the future of work.

One thought on “Ta hand om ditt Internet-jag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>