När Nörden blir en Gud

Under Apples konferens i tisdags, #Letstalkiphone, var en av de vanligaste kommentarerna i det eviga Twitterflödet ”We miss Steve”. Tim Cook hade sedan några veckor tillbaka tagit över rollen som Apples VD när Steve Jobs insjuknade djupare efter att i flera år ha kämpat mot bukspottkörtelcancer. I natt avled Steve Jobs, 56 år gammal. Hans varumärke är ett som har kommit att forma identiteter över hela världen, inklusive min egen.

Ingen tidning undgår att rapportera om händelsen. DN skriver att världen sörjer Jobs och att ”han förändrade våra liv”. SVD skriver tack och att vi sörjer en IT-ikon. Aftonbladet skriver att Jobs alltid visste vad vi ville ha, innan vi själva visste det. Expressen kallar honom en legend, HD skriver om en karismatisk visionär och hänsynslös perfektionist. Google är inte sena att hålla med och hylla Applegrundaren på förstasidan på sökmotoren, med en direktlänk till Apples hemsida:

Och kanske är det just på Apples hemsida som man verkligen förstår hur älskad IT-ikonen har kommit att bli. Inte bara Apple har förlorat Jobs, hela världen ”has lost an amazing human being”.

 

 

En man med en vision och ett varumärke som förändrade världen för alltid. En man vars produkter har förändrat mitt liv; och bidragit till hur jag idag visar upp min identitet. När materiella ting blir ett tecken för kärlek, identitet och gemenskap. Då vet man att IT-nörden bakom har blivit en gud. Tack för allt Steve Jobs.

Emelie Fågelstedt

Independent communications strategist supporting organizations with their digital business and communications strategy since 2010. Founder of digital agency Fågelstedt Kommunikation and co-founder of Svenska Nomader, Sweden's largest platform for digital nomads. Public speaker on tech, social media, e-commerce and the future of work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>