SM för Gatumusikanter

Projektledare

Sveriges första SM för Gatumusikanter arrangerades för första gången den 14e augusti, 2010 i Mariefred. Som en av medgrundarna och projektledarna bakom projektet låg mitt ansvar på marknadsföring, strategi, PR, utformande och kontakt med deltagande gatumusikanter. Den 13e augusti 2011 hölls det andra SM för Gatumusikanter som lockade 55 gatumusikanter från hela landet och närmare 10 000 besökare. Evenemanget planeras bli ett återkommande evenemang i Mariefred.

Gatumusikanterna.se
I januari 2010 startade jag, tillsammans med Josefin Hagström, projektet gatumusikanterna där vi genom bloggen www.gatumusikanterna.se utforskade livet som gatumusikant i Stockholm genom att själva uppträda på gatan, filma och lägga upp dokumentationen på bloggen och YouTube. Under våren kom vi i kontakt med imariefred.nu (Företagarföreningen i Mariefred) och hjälpte dem med att arrangera ett SM för Gatumusikanter.

SM för Gatumusikanter ämnar bli ett återkommande sommarevenemang i Mariefred; den största träffpunkten för gatumusikanter i Sverige. Mitt ansvar som projektledare för evenemanget år 2010 och 2011 låg i att sätta upp marknadsstrategin för att sprida evenemanget. Detta gjordes med huvudfokus på bloggen www.gatumusikanterna.se samt på hemsidan www.smgatumusikanter.se. Arbetet innefattade daglig närvaro i sociala kanaler (Facebook, Twitter och YouTube), Pressutskick och Pressarbete, underhåll av hemsida, evenemang på stan (spelningar, mm), kontakt med alla deltagare, samt administrativ planering inför själva dagen tillsammans med Företagarföreningen i Mariefred.

SM för Gatumusikanter syftar till att uppmärksamma och uppskatta Sveriges gatumusikanter under en hel dag. Istället för att se folk stressa förbi i vardagen står gatumusiken under en dag stå i centrum. Musiker från hela Sverige bjuds in till Mariefred under en dag för att stå och spela akustisk musik inför publiken på gatan. Det är folkets röst som avgör vinnaren.

SM för Gatumusikanter har blivit Sveriges största träffpunkt för gatumusikanter. Under evenemanget sommaren 2011 deltog gatumusiksikonen Rebell-Robert. Publiken häpnades av enmansorkestern Anders Flanders och gatuorkestern Carl Oscar Nygrens Kalas- och Nöjesorkester som tog hem första priset. Vislegenden Finn Zetterholm var konferencier


Skrotmusikerna, 3e plats SM för Gatumusikanter 2010